آیا رهبرانقلاب با «زاکانی» حرف درگوشی دارند؟ - میدان آزادی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true
true
آیا رهبرانقلاب با «زاکانی» حرف درگوشی دارند؟

پایگاه اطلاع رسانی ماهنامه میدان آزادی| سید هادی کسایی زاده| روزنامه نگار: کارگروه ساماندهی گلزارهای شهدا، سال ۸۳ به تصویب هیأت وزیران دولت سید محمد خاتمی رسید تا با این دستورالعمل قبور شهدا یکسان سازی شود. طرحی که می گوید قبور شهدا در کف، در سنگ، در سقف، یک شکل و مدرن شوند و بجای گلزار شهدای مردمی و معنوی یک پارک مذهبی با مبلمان امروزی شکل گیرد. در بسیاری از گلزارهای شهدا در سراسر کشور طرح یکسان‌سازی به اجرا در آمد و طی آن سنگ مزار شهدا و ویترین‌های بالای سر هر مزار که به‌مرور زمان طرحی سنتی و نمایی معنوی در قطعات شهدا ایجاد کرده بود، به‌یک‌باره نابود شد و جای آن را سنگ‌های هم‌اندازه و همرنگ با مشخصاتی مانند هم و بدون مشخصه خاصی برای هر شهید، گرفت.

تا سال 1387 برای اجرای این طرح حتی رضایتی از خانواده شهدا گرفته نمی‌شد اما از اواخر سال 86 به تمام ادارات، اکیداً دستور داده شد تا از خانواده شهدا رضایت‌نامه گرفته شود. کار ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۸۶ معماران طرح ساماندهی به گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران رسیدند. گلزار شهدای بهشت زهرا (س) با دفن ۳۰ هزار شهید بزرگترین گلزار شهدا و بزرگترین آرامستان سرباز در کل دنیا نام دارد.

سردار سید محمد باقرزاده، از فرماندهان دوران دفاع مقدس و فرماندهان تفحص شهدا با اشاره به ماهیت یکسان سازی و تغییر در قبور شهدا می گوید: سنگ قبر و فضای گلزار شهدا که می‌بینید اکثراً پیام‌هایی در دل خود دارد که ناظر به ابعاد عمیق حضور اجتماعی مردم از اقشار مختلف در جنگ بوده است. پیام‌ها، اشعار، جملات نغز و گویا که روی قبور نقش بسته ( حتی نیمکت های مادران شهدا) حاکی از آن است که یک مجموعه و دائرة المعارفی در گلزارهای شهدای ما وجود دارد که طرح ساماندهی نمی‌تواند نظر خانواده شهدا و آیندگانی که بعداً بخواهند به آن رجوع، شرایط را بررسی کنند و نسبت به آن سنجش و تحقیقات داشته باشند، تأمین کند. معمولاً سنگ‌نوشته‌ها در همه کشورها به‌عنوان یک اثر ارزشی و تاریخی مطرح است.   یعنی گلزار شهدا هم همچون تخت جمشید میراث فرهنگی و تاریخی است.

*دولت احمدی نژاد و مصوبه ای که ابطال شد

در سال 1390 در دولت محمود احمدی نژاد در جریان تدوین آیین‎نامه طرح ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هیات دولت در بند ۱۱ـ۲ از جدول پیوست مصوبه به گلزارهای شهدا اجازه داده شد تا بتوانند قبور شهدا را بدون رضایت خانواده شهدا ساماندهی کنند. با شکایت داود براتی برادر شهید داود براتی و مسئول هیات خانواده شهدا و ایثارگران در دیوان عدالت اداری در 5 دی ماه 1390 دیوان عدالت اداری این بند از مصوبه را ابطال کرد. طی رای شماره 430 هیات عمومی دیوان عدالت اداری اقدام اشخاص و دستگاهها نسبت به تخریب سنگ قبور شهدا و تعویض آن در صورت عدم رضایت صاحبان آنها را  ممنوع اعلام کرد.

*دولت حسن روحانی و مصوبه ای که ابطال شد

دی ماه 1393 هیات وزیران دولت حسن روحانی هم در جریان تدوین آیین نامه اجرایی ماده 11 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران وقتی به مواد ۵ و۶ آیین‌نامه رسیدند طی مصوبه ای (تصویب‌‌نامه شماره ۱۲۰۶۶۰/ت۵۰۵۷۲هـ) اعلام کردند که هرگونه جابجایی قبور و دفن افراد غیرشهید یا تغییر کاربری و اجرای هرگونه طرح ساماندهی در قطعات و حریم گلزار شهدا با موافقت بنیاد شهید را امکانپذیر است. این مصوبه در حالی بود که در آن به هیچ عنوان به جلب رضایت خانواده‌های شهدا و صاحبان قبوراشاره نشده و  مغایر اصل تسلیط است. لذا دیوان عدالت اداری در پی شکایت محمد جواد کجوری در 8 خردادماه 1400 به شماره پرونده 9804203 و شماره دادنامه 433 این مصوبه هیات وزیران را نیز ابطال کرد.

رهبرانقلاب: یکسان سازی قبور شهدا کار غلطی است

در حکم دیوان عدالت اداری به فرمایش رهبرانقلاب اشاره شده که در حاشیه حضورشان در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) کار یکسان‌سازی قبور شهدا را کار غلطی دانسته و بیان فرمودند: «هیچ لزومی ندارد که ما این علامت‌ها را صاف کنیم به خیال اینکه می‌خواهیم زیبا‌سازی کنیم…» این بیانات هم دلیلی بر خلاف شرع بودن اطلاق مواد مورد اعتراض می‌باشد.

شورای نگهبان: تخریب و تعویض سنگ قبور شهدا خلاف شرع است

همچنین در این حکم به نظریه شورای نگهبان در نظریه‌های شماره ۹۸/۱۰۲/۱۰۷۳۲ ـ ۱۳۹۸/۴/۱۹ و ۸۹/۳۰/۴۰۰۵۱ ـ ۱۳۸۹/۷/۲۱ اشاره شده که آمده است: تخریب سنگ قبور شهدا و تعویض آن در صورت عدم رضایت صاحبان آنها خلاف شرع است و هرگونه اقدامی که باعث عدم رعایت قداست و احترام شهدا و ایثارگران می‌گردد را خلاف سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد است.

*سال 91 در بهشت زهرای تهران و آغاز تخریب و تعویض سنگ قبورشهدا

در تاریخچه اقدامات بهشت زهرا(س) نا فرمانی از قوانین بسیار مشاهده می شود. در سال 91 سازمان بهشت زهرای تهران با مدیریت اکبرتوکلی نژاد که برادرش هم اکنون هم معاون عمران سازمان بهشت زهرا (س) است؛ در دوره شهرداری محمدباقرقالیباف اقدام به تخریب و تعویض سنگ قبور شهدا در بهشت زهرا(س) کرد که پس از رسانه ای شدن و اعتراض خانواده شهدا پرونده ای در دادگاه بخش آفتاب تشکیل شد و دستور توقف اجرای طرح توسط مقام قضایی صادر شد.

*بهشت زهرا و قرارداد 750 میلیون تومانی یکسان سازی قبورشهدا در سال 94

در 12 دیماه 1394 سازمان بهشت زهرا(س) بازهم بدون اجازه از خانواده شهدا اقدام به اخذ قرارداد با شرکت «پرهام سازه افق» برای ساماندهی قبور شهدا اینبار با تغییر نام از یکسان سازی به  بهسازی نمود و  قطعات 21 و 24 را ساماندهی کرد و این قرارداد برای تخریب و تغییر 800 قبر شهید قطعه 24، مبلغ 750 میلیون تومان منعقد شد. در این سال سازمان بهشت زهرا (س) تلاش کرد با تغییر نام طرح ساماندهی و حفظ حجله  و سنگ قبر شهدا عملیات کف سازی و یکسان سازی و مدرنیزاسیون را پیاده کند. اما باز هم با اعتراض گسترده خانواده شهدا و رسانه ای شدن آن کار متوقف شد.

*ورود دوباره بهشت زهرا به ساماندهی قبور شهدا در سال 95

در تاریخ 17 مرداد ماه 1395 اینبار بهشت زهرای تهران شبانه وارد قطعه 24 شد و این اقدام موجب از بین رفتن بخشی از حجله های شهدا شد. تصاویر این اقدام غیرقانونی و غیرشرعی در رسانه ها منتشر و بازتاب رسانه ای پیدا کرد.

*دوره شهرداری زاکانی و تخریب و ساماندهی سنگ قبور شهدا

حالا نوبت به دوره شهرداری علیرضا زاکانی و مدیریت جوادتاجیک بعنوان مدیرعامل بهشت زهرای تهران رسیده است. یعنی فردی که رابطه نزدیکی با شهردار تهران دارد تا جایی که زاکانی مدعی است جواد تاجیک سلول به سلول وجودش انقلابی است. اما جواد تاجیک  یعنی مداح و راوی سابق و مدیرعامل فعلی سازمان بهشت زهرای تهران در اقدامی عجیب  دست روی قطعه 50 شهدا گذاشت تا آن را ساماندهی کند. قطعه ای که هم شهید جواد الله کرمی در آن مدفون است و هم بسیاری از شهدای آن از مدافعان حرم افغان هستند و آسان تر می توان بی سرو صدا این قطعه را ساماندهی کرد

*سال 1402 و قرارداد 20 میلیارد تومانی بهشت زهرا(س) با یک شرکت تازه تاسیس

برای همین قراردادی با ترک تشریفات و مناقصه با شرکت “آلتون صنعت بارکاو” به مبلغ 20 میلیاردتومان منعقد می شود تا کار ساماندهی آغاز شود. شرکتی که به تازگی از اردبیل به تهران نقل مکان کرده و تجربه و رزومه کاری آن به یکسال هم نمی رسد. اما سوالات زیادی در مورد این اقدام مطرح است. چرا این شرکت انتخاب شد؟ چرا ترک تشریفات؟ چرا برخلاف شرع و نظر رهبرانقلاب ساماندهی قطعه 50 آغاز شد؟

به روایتی باید گفت که  این بار هم همچون سال 94 در قرارداد سازمان بهشت زهرا(س) بجای یکسان سازی مزار شهدا از عنوان تکراری بهسازی استفاده شد و مانند قبل طرح ساماندهی اجرا شده است و قطعه 50 شهدا با یک فضای جدید و مدرن تغییر پیدا کرد. کف سازی که برای انجام آن قبور شهدا با دستگاه هیلتی تخریب و کنده می شود و بعد از بالا آمدن سطح سنگ های قبلی  را مانند سال 94 روی سیمان نصب می کنند.جواد تاجیک قطعه 50 را بلوک به بلوک ساماندهی و یکسان سازی کرد و بعد به فکر گرفتن رضایت خانواده شهدا افتاد و تاکنون هم صرفا توانسته اند از مجموع حدود 2هزار مزار شهید فقط 600 امضای غیر رسمی اخذ کند.

*زاکانی:رهبری به من گفت این کار درست است!

اما اظهارات علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه نشست سیاسی دبیران استانی جبهه تحول خواهان انقلابی در مورد حاشیه های بهشت زهرا(س) هم قابل تامل است. او به صراحت و با اعتماد به نفس می گوید: مناسب سازی را ما شروع کردیم و رهبرانقلاب هنگام حضور خود در بهشت زهرا (س) (گلزارشهدا) برای این کار دعایمان کردند! مکتوب هم به دفترم ارسال شد. ایشان آمدند و قطعه 50 شهدا را دیدند و گفتند این کار (مناسب سازی قبورشهدا) کار درست و خوبی است! و ایشان تائید کردند. برای همین ما همین الگو را داریم ادامه می دهیم. گروهی علاقه دارند گلزارشهدا مخروبه ای باشد و این غلط است. باید این گلزار مناسب سازی شود.

در تحلیل اظهارات زاکانی چند نکته مهم نهفته است.

اول آنکه برای بستن دهان منتقدان که همگی با تغییر میراث فرهنگی کشور مخالفند و خانواده های شهدا معترض با استفاده از واژه «رهبرانقلاب شخصا به خودم گفتند و تائید کردند» استفاده نموده است.

دوم آنکه زاکانی می گوید این تائید رهبرانقلاب را مکتوب هم دارد و در دفترکارش است. اما نامه مورد نظر که زاکانی از آن سخن می گوید یک نامه غیر قابل انتشار از دفتر رهبری است که در آن از موکت کردن 72 تن و اضافه شدن عکس شهدا در محیط تقدیر شده  و صرفاً اذعان گردیده که مسیرقبور با رضایت خانواده شهدا تسطیح گردد. حال آنکه تمام قطعه 50  مشابه قطعه 21 که در سال 94 یکسان سازی شده با آن چیزی که سابقاً بود تغییر ماهوی داده و تبدیل به یک پارک مدرن  شده است.

اما آنچه که رسانه به آن آگاه است اینکه رهبرانقلاب در انظار با هیچ مدیر و مسئولی در مورد مسائلی که مرتبط با مردم به ویژه خانواده شهدا است حرف درگوشی ندارند.

همه می دانیم که رهبرانقلاب تشویق و تذکرات و اظهارات خود را از طریق سایت رسمی مقام معظم رهبری اطلاع رسانی می کنند و هیچ وقت تاکنون یک مقام مسئول سخنی را از زبان رهبرانقلاب رسما اعلام نکردند. پیش از این هم دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای و روابط عمومی ایشان تذکر داده اند که نباید سخنانی را منتسب به ایشان منتشر کرد. خصوصاً آنکه تمام نکات و مطالب رهبری در جریان بازدید از گلزار شهدا در رسانه ها منتشر می شود و تاکنون نکته ای درباره رضایت رهبر انقلاب از این طرح در دوران زاکانی منتشر نگردیده است.

حال باید گفت زاکانی که عضو جریان تحول خواهان انقلابی است باید به مردم و خانواده شهدا پاسخ دهد که چگونه برای تأیید عملکرد خود سخنی را به رهبری منتسب می کنند که خلاف نص صریح سخنان سال 97 رهبر انقلاب است ؟! و با همین ابزار قرارداد 20 میلیارد تومانی ترک تشریفات شده بسته شده است ؟!

 

 

 

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد