دلایل اخلال در خدمات دفاتر اسناد رسمی مشخص شد | قول دستیار ویژه رئیس جمهور به مردم - میدان آزادی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true
true
دلایل اخلال در خدمات دفاتر اسناد رسمی مشخص شد | قول دستیار ویژه رئیس جمهور به مردم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ماهنامه میدان آزادی، سید هادی کسایی زاده روزنامه نگار نوشت: اخلال در خدمات دفاتر اسناد رسمی اعصاب و روان مردم را بهم ریخته و موجب کاهش درآمد دفاتر شده و در پرداخت حقوق کارکنان خود معطل مانده اند.

در این میان دستگاه های مسئول تقصیر را گردن هم انداختند و پاسخگو نیستند و همین موجب سوء استفاده افراد فرصت طلب شده و در رسانه ملی عنوان کردند که باید خدمات دفاتر اسناد رسمی از سوی پلتفرم های بخش خصوصی ارائه شود!

سکینه سادات پاد مسئول «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی» ریاست جمهوری در ابتکاری جالب از نماینده تمامی دستگاه های مسئول در این رخداد دعوت کرد تا با بیان طرح مساله چالش را برطرف کند. برای همین نمایندگانی از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مرکز آمار و فن آوری قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، معاونت فن آوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات، شرکت شاپرک، سازمان امورمالیاتی، کانون سردفتران و دفتریاران و برخی دستگاه های دیگر به جلسه ای فوری دعوت شدند.

نکته قابل تامل آن است که این مرکز درخواست اطلاع رسانی از برگزاری این جلسه را داشت تا مردم در مورد دلایل رخداد این چالش و راهکارها مطلع شوند.

سکینه سادات پاد در ابتدای این جلسه گفت: مردم از ارائه خدمات دفاتر اسناد رسمی به دلیل اخلال در سیستم ها ناراضی هستند و حقوق شهروندی آنها نادیده گرفته شده برای همین این مرکز ورود کرده است تا به فهم مشترک برسیم.

در این جلسه نماینده ثبت احوال کشور اعلام کرد: بسیاری از تجهیزات این سازمان قدیمی است و باید به روز شود. چرا باید دولت بابت خطوط تبادل ارتباطات از من هزینه دریافت کند و من این خدمات را رایگان ارائه کنم؟ اگر پول باشد ما هم می توانیم خود را با تکنولوژی روز دنیا به روز کنیم. با این حال مدیریت کردیم تا مشکل دفاتر برطرف شود. (در این جلسه مواردی مطرح شد که به دلیل مسائل امنیتی قابل انتشار نیست.)

نماینده سازمان امورمالیاتی گفت: وقتی در دو ماه سال فراخوان دریافت اظهارنامه مالیاتی داده می شود قطعا فشار بر سیستم های مالیاتی بسیار است با این حال این سیستم درست کار می کرد. اما قبول داریم اختلالی در ارتباط با دفاتر اسناد رسمی داشتیم که پیش می آید. (در این جلسه موارد محرمانه ای مطرح و قرار شد خانم پاد به رئیس جمهور انتقال دهند)

علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در این جلسه گفت: دفاتر اسناد رسمی باید با بیش از 12 دستگاه و نهاد برای ثبت یک سند از طریق سیستم مرتبط باشند و اگر هریک از این موارد دچار اخلال شود مردم دفاتر را مقصر می دانند چون پیشانی کار هستند. توهین ها، بد و بیراه ها و گاها درگیری های رخ داده در روزهایی که اختلال رخ می دهد برای دفاتر اسناد رسمی خواهد بود. آیا نمی شود برخی دسترسی ها و استعلام ها را آفلاین کرد؟ آیا نمی شود آن لاین و آفلاین را کنار هم داشت؟ چرا دستگاه هایی که دچار به روزرسانی یا تعمیرات و اخلال می شوند به کانون اعلام نمی کنند که ما به مردم و دفاتر اطلاع رسانی کنیم؟ در نهایت صدا و سیما برنامه خبری می گذارد و کارشناس برنامه می گوید به دلیل این اخلال ها بهتر است کار را به بخش دیگری بدهیم و به نوعی دفاتر را حذف کنیم! در حالی که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دفاتر اسناد رسمی دارای پیشرفته ترین سیستم های حرفه ای در حوزه آی تی هستند. آقایان محترم، کارسند رسمی چیزی نیست که به فردا موکول کنیم. وقتی معامله ای رخ داده و خریدار و فروشنده در دفتر اسناد رسمی هستند به دلیل مشکلات اقتصادی جامعه و تورم با یک اخلال و قطعی سیستم امکان برهم زدن معامله و درگیری و ایجاد پرونده قضایی بسیار زیاد است. اگر مجلس محترم قانونی را تصویب می کند باید زیرساخت های آن را هم در قوانین ببیند. امروز دارند خدمات دفاتر اسناد رسمی را زیر سوال می برند.

حسن روحانی نیا رئیس کانون دفاتر پیشخوان قضایی هم گفت: وضعیت دفاتر پیشخوان قضایی به دلیل آنکه همه مردم برای دعوا و شکایت به ما مراجعه می کنند حساس تر است. ما ضرب و شتم و درگیری مراجعه کننده با دفاتر پیشخوان کم نداشتیم. برای همین یک سیستمی به نام سخاپلاس طراحی کردیم تا در صورت قطعی سیستم ها کار مردم پیش برود. امروز مردم به هر دفتر پیشخوان قضایی مراجعه کنند کارشان انجام می شود. برای همین پلتفرم هایی را طراحی کردیم که وابسته به مرکز فن آوری قوه قضائیه نباشد و در این راه موفق بودیم.

در این جلسه عنوان شد که اگر ثبت احوال یا امور مالیاتی مشکلاتی دارند برون سپاری کنند و بخش خصوصی وارد شود و این بخش خصوصی مجبور است خود را به روز کند.

دستیارویژه رئیس جمهور گفت: نارضایتی صنفی و ایجاد تجمعات اعتراضی برای جمهوری اسلامی خوب نیست. شهروند باید وقتش را برای گرفتن خدمات تنظیم کند. یک مادر باید بداند چقدر کارش طول می کشد تا برای مدیریت فرزندش اقدام کند. به نظرم باید مسئولان فن آوری دستگاه های مرتبط با دفاتر اسناد رسمی جلسه ای برگزار شود تا به راهکار فوری برسیم. من این موضوع را به آقای رئیس جمهور گزارش می کنم و پیگیر خواسته مردم خواهم بود.

سید هادی کسایی زاده روزنامه نگار نوشت: برخی دغدغه ها و موارد در این جلسه درست بود. اما تقصیر قطعا بر دوش دفاتر اسناد رسمی و سازمان ثبت اسناد نبود و بر اساس گفته های آقایان مشکل از جای دیگری است که باید شخص رئیس جمهور ورود جدی داشته باشد. البته رفع این ایرادات برعهده معاون فن آوری ریاست جمهوری است اما چرا ورود نکرده و باید دستیارویژه رئیس جمهور این جلسه را برگزار کند هم جای سوال دارد. با این حال اقدام خانم پاد و ورود فوری به این موضوع کار حرفه ای بود به شرطی که نتیجه خوبی داشته باشد.

این روزنامه نگار عنوان کرد: برخی دندان تیزکرده اند تا در کنار گفته های رهبرانقلاب در الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول برای خود دفتر و دستکی راه بیاندازند و حسابی بخورند. و متاسفانه برخی رسانه ها هم همراه هستند. استفاده ابزاری از اخلال سیستم ها برای تخریب دفاتر اسناد رسمی شیادی است.

بعنوان یک خبرنگار تحقیقی می گویم که دفاتر اسناد رسمی در سخت ترین روزهای کاری خود به سر می برند و اگر حاکمیت از آنها دفاع نکند در آینده دچار یک بحران بزرگ و کلاهبرداری های تاریخی خواهیم بود. اینکه سازمان های دولتی برای ماندن روی صندلی های خود اجازه برون سپاری نمی دهند و مقاومت می کنند خیانت به مردم است. بهانه های این عزیزان اصلا برای من قابل هضم نبود و به نوعی منت سرمردم می گذاشتند. برخی طوری صحبت می کردند که انگار مردم نوکر آنها هستند و آنها نماینده خدا روی زمین هستند. این نگاه ها مصموم است و بعنوان روزنامه نگار از خانم پاد می خواهم با تمام توان این موضوع را دنبال کنند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد